Under demonstrationen bemærkede vi straks brugervenligheden, og at vi selv kan indstille, hvad vi ønsker at se i rapporteringen.

-Ward Rooseleer, direktør
"Hvis du har grundlæggende finansiel viden, er det et meget nemt og intuitivt værktøj."
- Ward Rooseleer, direktør

Connectors in use

Modules in use

Forskellige virksomheder og regnskabssystemer, én version af sandheden

Efter at Contimac fra Asse for et stykke tid siden professionaliserede sit regnskab, vidste virksomheden, at det var tid til det næste skridt: et topmoderne rapporteringsværktøj. Denne ambition blev forstærket, da virksomheden overtog sin hollandske konkurrent GMT International. Fra nu af strømliner BrightAnalytics al finansiel (og snart også operationel) rapportering for denne specialist i professionelle maskiner, værktøj og lagerudstyr til produktion, byggeri og bilindustrien.

“Da vi købte GMT International, fik vi ikke blot et andet land til vores virksomhed, men også en anden type regnskab med forskellige hovedbogskonti,” begynder direktør Ward Rooseleer. “Efter overtagelsen ønskede vi at kunne sætte os ned med hele ledelsesteamet mindst en gang om måneden for at gennemgå ydeevne og flaskehalse via de korrekte tal. Aktionærerne skulle til enhver tid kunne få adgang til tallene for begge lande.”

Indtil da havde Contimac – som også havde flere virksomheder før opkøbet – arbejdet med Excel. “Vores eksterne revisor gav os tallene en gang om kvartalet i et overskueligt skema. Men vi havde ikke adgang til dataene til enhver tid og på ethvert sted. Efter den første overgang til månedlig regnskabsafslutning steg interessen for at kunne overvåge tallene løbende. Når først bogføringen er udført på en professionel, effektiv, konsekvent og tilstrækkelig måde på daglig basis, bliver det meget hensigtsmæssigt at følge udviklingen nøje.

En enkelt kilde til sandhed

En af de konsulenter, som guidede Contimac gennem opkøbsprocessen, gjorde dem opmærksom på BrightAnalytics. “Vi sammenlignede med omkring to andre leverandører af lignende løsninger, men valgte hurtigt BrightAnalytics til sidst. Dels fordi de er en belgisk virksomhed i vækst, dels fordi de blev anbefalet til os af en person, som vi havde tillid til. Desuden bemærkede vi straks brugervenligheden under demoen, og at du i BrightAnalytics selv kan parametrisere alting på den måde, som du ønsker at se det i rapporteringen. Det gjorde det interessant for os, og det gjorde det også, at vi kunne regne med meget god support uden konstant ekstra omkostninger. Vi vidste på forhånd, hvad vi kunne forvente.”

I dag kan Contimac se alle de tal, de finder relevante for deres virksomhed, i den form, de foretrækker. “Efter at vi havde leveret datapunkterne fra Exact Financials, blev alt problemfrit indlæst i BrightAnalytics”, fortsætter Ward. “Derefter kunne vi parametrisere og se på, hvilket format vi ønskede at se vores resultatopgørelse og EBITDA i, og hvilke omkostninger vi ønskede at få rapporteret hvor. Vi kan opsætte hovedbogskontiene for Belgien og Nederlandene, så vi ser og kan fortolke tallene på samme måde, selv om de kommer fra forskellige regnskabspakker. En enkelt sandhedskilde, med andre ord. Desuden kan vi klikke os ned til de mindste detaljer og endda søge oplysninger om en bestemt vare helt ned på fakturaniveau.”

Spor lagerrotation i realtid

Næste skridt for Contimac er nu at koble de finansielle data til de operationelle data.“Vi er i øjeblikket ved at se på flere operationelle muligheder for f.eks. at kortlægge lagerrotationer eller andre KPI’er, som vi mener er vigtige. Da vi er en distributionsvirksomhed, har vi en rimelig stor lagerbeholdning. Så for os er dette en vigtig parameter, som vi gerne hurtigt vil kunne omsætte til salg. I BrightAnalytics-værktøjet kan vi kombinere data fra resultatopgørelsen med data fra balancen, f.eks. lageromsætning eller margener pr. produkt. Det er et stort aktiv at kunne evaluere dette i realtid for hvert enkelt produkt. Den automatiske kombination af resultat- og balancedata sparer os yderligere for computerkraft og tid, så vi kan fokusere på fortolkning i stedet for at lave beregninger.

Ward Rooseleer, som ikke er it-medarbejder, men som har en vis finansiel viden, opretter i øvrigt selv dashboards i BrightAnalytics. “Hvis man investerer i en platform, må man hellere gøre god brug af den”, siger han om den. “Med hjælp fra vores kundeservicetræner hos BrightAnalytics har jeg skabt et første sæt interessante dashboards. Efter et par timer kunne jeg selv komme videre med det. Hvis du har grundlæggende finansiel viden, er det et meget nemt og intuitivt værktøj. Og hvis vi nogensinde har et spørgsmål, er der altid en hurtig løsning,” slutter Ward. Kort sagt: en tilfreds kunde.

logo flower

Fordelene ved BrightAnalytics ifølge Contimac:

  • Meget brugervenlig og intuitiv
  • Indsigt i tallene i realtid i den form, du foretrækker, og som er relevant for din virksomhed
  • Klik ned til fakturaniveau
  • Meget god support, uden timelønsafregning
  • Evne til at sammenkæde operationelle KPI’er med finansielle data
  • Tidsbesparende, så du kan fokusere på fortolkning i stedet for analyse

Spekulerer du på, hvad BrightAnalytics kan betyde for dig?

Contimac-logo

Om Contimac

Contimac fra Asse, der blev grundlagt i 1988, sælger via distributionssteder i Benelux og Frankrig professionelle maskiner, værktøj og lagerudstyr til produktion, byggeri og bilindustrien. Efter et nyt opkøb af en hollandsk virksomhed var behovet for indsigt i tallene i realtid større end nogensinde før, og virksomheden besluttede at samarbejde med BrightAnalytics om sin finansielle rapportering. Og i mellemtiden er arbejdet allerede i gang med at give mere indsigt i operationelle KPI’er!