Ved blot at sætte et kryds i et felt fjerner jeg transaktioner mellem selskaber fra tallene.

-Eline Demeulemeester, finansforretningspartner
"Med BrightAnalytics har vi et globalt overblik over tallene uden intercompany-transaktioner med et enkelt klik på en knap."
- Eline Demeulemeester, finansforretningspartner

Modules in use

Konsolidér på ingen tid

Nemt at opdage og konsolidere transaktioner mellem selskaber: det er et must for Linum Group. Virksomheden har trods alt omkring 15 selskaber i forskellige lande, herunder et selskab med en anden valuta. Finance Business Partner Eline Demeulemeester giver indsigt i koncernens finansielle resultater via BrightAnalytics. Og… det kan nogle gange føre til en smule konkurrence mellem filialcheferne, ser det ud til.

“Da jeg kom til virksomheden for ca. tre år siden, fik jeg straks lov til at begynde at implementere BrightAnalytics”, fortæller Eline begejstret. “Indtil da havde vi arbejdet med Excel til den finansielle rapportering: data blev hentet fra Centric FINACC – vores ERP-system – og indlæst i Excel. Da Linum-koncernen har omkring 15 store og små virksomheder, skulle tallene fra alle disse virksomheder sættes op ved siden af hinanden, og det var ofte nødvendigt med alle mulige manipulationer, herunder konsolidering. Det er meget arbejde, ikke særlig effektivt og enormt tidskrævende.”

afkrydsningsfelt

Gennem deres eksterne revisor VGD opdagede Linum Group BrightAnalytics-løsningen. “Da jeg aldrig har arbejdet med sådanne værktøjer, før jeg startede her, kan jeg naturligvis ikke sammenligne. Men BrightAnalytics fungerer så godt for mig, at der ikke er nogen grund til at sætte spørgsmålstegn ved det. I dag foregår hele vores finansielle rapportering via BrightAnalytics: fra den månedlige afslutning for vores belgiske selskaber til kvartalsafslutningen for vores udenlandske datterselskaber.”

Eline bruger også systemet til at spore bookinger, kontrollere, at de månedlige gebyrer er korrekt registreret i systemet, og til konsolidering. “Vi tæller mange transaktioner mellem vores virksomheder indbyrdes. Ved blot at afkrydse et felt kan jeg fjerne det fra tallene. Det giver os et samlet billede af tallene uden disse transaktioner med et klik på en museknap. Jeg kan også nemt kontrollere, om hvert salg mellem virksomheder fra en af vores virksomheder også er modsvaret af et køb fra en anden virksomhed i samme periode.”

Automatiske og manuelle opdateringer

Det faktum, at Eline selv kan foretage manuelle opdateringer i BrightAnalytics, er efter hendes mening et vigtigt aktiv.“Systemet foretager naturligvis en automatisk opdatering hver aften: dataene læses ind fra Centric FINACC. Men hvis jeg arbejder på tallene i løbet af dagen, vil jeg gerne kunne foretage manuelle opdateringer bagefter. På den måde kan jeg straks se resultaterne i realtid, og jeg ved, om alt er i orden i systemet. Jeg bestemmer selv, hvilke virksomheder jeg vil se tallene for eller gruppere dem sammen. For den tyske direktør rapporterer jeg f.eks. de to tyske virksomheder samlet i én oversigt. For vores schweiziske datterselskab er det til gengæld praktisk, at jeg kan rapportere tallene – afhængigt af målet – i både EUR og CHF.”

Indtil videre er Eline den eneste, der arbejder med BrightAnalytics. Hun downloader rapporterne og uddeler dem til bl.a. ledelsen, men i fremtiden skal de også selv kunne se rapporterne i systemet. “Vi bestemmer derefter, hvem der skal se hvilke tal, og giver kun brugerne adgang til den periode, for hvilken tallene allerede er blevet lukket. På den måde taler alle om det samme. Dette understøttes yderligere af BrightAnalytics’ klare, brugervenlige layout, som er ens på tværs af virksomhederne. På sidste uges ledelsesmøde førte dette til nogle morsomme øjeblikke, da filialcheferne begyndte at sammenligne deres virksomheds eller virksomheders præstationer, og konkurrenceånden kom frem i lyset. Det er også praktisk, at vores eksterne revisor har adgang til systemet og kan se vores tal live. Hvis jeg kontakter dem med et spørgsmål, kan de se på tallene med det samme.”

Endelig nævner hun samarbejdet med BrightAnalytics: “Hvis jeg nogensinde har et spørgsmål eller et problem, får jeg altid et meget hurtigt svar. Da vi ønskede at tilføje vores nye østrigske virksomhed til systemet, blev linket oprettet i løbet af få dage. Det, jeg også sætter pris på, er, at BrightAnalytics også beder om vores input til en planlagt opdatering. De tager hensyn til, hvad vi som kunde har brug for i vores daglige drift. Fantastisk!”

logo flower

Fordelene ved BrightAnalytics ifølge Linum Group:

  • Oversigt over alle tal i realtid
  • Let at sammenligne virksomhedernes resultater
  • Du skal blot afkrydse og fjerne transaktioner mellem selskaberne
  • Skift hurtigt fra et selskab til et andet
  • Fremmer ensartet booking på tværs af forskellige virksomheder

Spekulerer du på, hvad BrightAnalytics kan betyde for dig?

Linum Group logo

Om Linum Group

Linum Group – der blev grundlagt i 1983 og i dag beskæftiger ca. 130 medarbejdere – er en ISO-certificeret familievirksomhed, der har specialiseret sig i udvikling og salg af tilbehør og installationsmaterialer, primært til hotel- og restaurationsbranchen, storkøkkener og HVAC-sektoren. Da virksomheden har omkring 15 selskaber i forskellige lande med forskellige valutaer, er effektiv og strømlinet finansiel rapportering et must. Og det har virksomheden gjort i BrightAnalytics siden 2019.