Finansledere bruger ikke deres tid på regneark

4 grunde til, at finanschefer bruger 73 % af deres tid på at analysere data.

En undersøgelse fra PWC (Finance Effectiveness Benchmark Study 2021) bekræfter, at finansledere i dag spiller en mere fremtrædende rolle end nogensinde før i forbindelse med strategiske beslutninger – både finansielle og operationelle. Faktisk bruger de øverste finansledere i dag op til 73 % af deres tid på at analysere data og den deraf følgende “handlingsorienterede indsigt”.

Det er en stor forskel i forhold til for få år siden. På det tidspunkt viste undersøgelsen, at 47 % af de finansielle profiler var beskæftiget med analyse og 53 % med indsamling af data. Et klart skift for finanssektoren i retning af forretningstænkning, som giver virksomheden større merværdi.

4 grunde til, at finanschefer bruger 73 % af deres tid på at analysere data

1. Regneark er ikke særlig intuitive at bruge.

En gennemsnitlig bruger kan lave grundlæggende formler, oprette diagrammer og også dreje. Men når det gælder andre funktioner, vender flertallet sig hurtigt til virksomhedens “avancerede regnearkshelte”, som tryller med det hele. Ikke kun ikke særlig brugervenligt, men heller ikke særlig indsigtsfuldt.

En rapporteringsplatform som BrightAnalytics er intuitiv at bruge for alle, uanset om de er uddannet i økonomi eller ej. Ledelsesrapporterne er bygget op ud fra din forretningsstrategi: klare og forståelige for alle.

2. Regneark og menneskelige fejl går hånd i hånd.

En lille slåfejl, en formelfejl eller et forkert valg af dataområde kan hurtigt føre til et vandfald af forkerte resultater. Hvem ønsker at træffe strategiske beslutninger baseret på tal, der er svære at kontrollere? Enten bemærker du ikke fejlen, eller også bruger du timer på at finde nålen i høstakken.

I et rapporteringsværktøj bliver alle data, der automatisk hentes fra f.eks. regnskabs-, ERP- eller CRM-systemer, systematisk underkastet sundhedstjek. Top pålidelighed.

3. Der er endnu ikke opfundet styrtsikre regneark.

Jo mere du vokser, jo større bliver mængden af data og jo mere komplekse formler. Resultatet er, at regnearkene reagerer mere og mere langsomt. For at undgå nedbrud slettes historiske tal ofte, men det medfører også, at historiske benchmarks går tabt.

Regnearket er fleksibelt, men det er ikke fleksibelt med henblik på vækst. Jo mere ambitiøse dine vækstplaner er, og jo mere forskelligartet din organisationsstruktur bliver, jo mere vil du have gavn af en platform til ledelsesrapportering. BrightAnalytics viser både historiske data og resultaterne af mange komplekse strukturer på en organiseret og overskuelig måde, der dækker hele organisationen eller filtreres efter enheder, forretningsenheder, provinser og meget mere.

4. Regneark er snart dinosaurer.

Endelig berører vi dataindsamling. Det er ofte en tidskrævende, manuel proces at holde rapporter opdateret i regneark, og du er afhængig af forskellige afdelinger for at få de seneste tal. Når du har fået alle dataene, er tallene historie. Så du bliver ved med at opdatere dine rapporter i sidste øjeblik fra FinalReport og FinalReport_v1 til Final Report_v10-update og endda FinalReport-v11-finalB.

 

BrightAnalytics tilbyder en løsning

BrightAnalytics giver alle, der har brug for det, en korrekt, opdateret version af sandheden med et enkelt klik. De samme pålidelige tal for alle, der:

  • Handlingsorienteret indsigt, som du kan træffe dine ledelsesbeslutninger på baggrund af. Ligesom Codit: De bruger BrightAnalytics som en styringsmekanisme på ledelsesmøder.
  • Det fører til besparelser på kort sigt. Cigarproducenten J. Cortes opdagede f.eks. næsten øjeblikkeligt en gigantisk vandlækage som følge af en markant stigning i omkostningerne.
  • Du kan endda øge dit salg. Hos Serax analyserer sælgere på farten hele en detailhandlers historie på bare ti minutter. Så alle værdifulde oplysninger er altid lige ved hånden!

Spar tid med automatisering

Hvis du som leder af finanssektoren skal frigøre mere tid til de opgaver, der giver størst værdi for din organisation, er automatisering af finansopgaver det oplagte valg. Men du skal ikke se starten på dette som alt for storartet. Begynd i det små og bliv stor.

Udskift din manuelle, xls-baserede ledelsesrapportering med den automatiserede og yderst pålidelige tilgang fra en rapporteringsplatform som BrightAnalytics. Det vil hjælpe dig med hurtigt at få den rette indsigt, som du også nemt kan dele med alle interessenter via en særlig brugervenlig rapporteringsplatform med klare rapporter og dashboards.

Vil du vide mere? Se, hvordan vores platform fungerer.