Takket være BrightAnalytics opdagede vi endda en vandlækage, så pengene bogstaveligt talt ikke flød længere.

-Ines Decoutere, finanschef
J.Cortés_testimonial_BrightAnalytics
"Du kan ikke selv udvikle et sådant program. BrightAnalytics forstår perfekt, hvad du har brug for."
- Ines Decoutere, finanschef

Modules in use

Spor og administrer omkostningerne nemt

“BrightAnalytics er tydeligvis lavet af folk med en klar, praktisk vision af, hvad der kendetegner et godt program til finansiel rapportering. ” Kun rosende ord fra J. Cortès’ administrerende direktør Frederik Vandermarliere. Den vestflamske familievirksomhed fremstiller og sælger cigarer over hele verden. Takket være BrightAnalytics er alle tal centraliseret og rapporteret ét sted.

Historien om J. Cortès begynder i Moen på loftet over Maurits Vandermarlieres cigarforretning. Ti år senere åbnede han en lille fabrik i Heestert, og nu, 83 år senere, har virksomheden sine egne fabrikker i Kortemark, Sri Lanka, Den Dominikanske Republik og Nicaragua.

Frederik er den tredje generation af Vandermarliere, der leder virksomheden. Han er så at sige født mellem tobaksbladene og har en enorm passion for produktet. Under hans ledelse overtog J. Cortès en række virksomheder i 2016. Nu har de seks afdelinger.

Opkøb og enhed

Et år før de første opkøb lærte J. Cortès BrightAnalytics at kende. “Vi har i et stykke tid sat spørgsmålstegn ved vores rapporteringsmetoder. Oprindeligt ønskede vi at udvikle vores eget program”, fortæller Ines Decoutere, der er finanschef hos J. Cortès. “Da vi blev præsenteret for BrightAnalytics, indså vi, at vi aldrig selv kunne lave noget lignende. Det var imidlertid ikke længere nødvendigt. Vores forventninger blev opfyldt med det samme.

Under overtagelserne blev det hurtigt klart, at der var behov for enhed i virksomheden. “Hver filial havde et andet regnskabsprogram og en anden rapporteringsmetode”, siger Decoutere. “Det er svært at danne sig et overordnet og strømlinet billede på den måde.”

Konsolidering af data og virksomheder

Hver afdeling kunne beholde disse regnskabsprogrammer. BrightAnalytics læser alle data automatisk, og alle konsulterer kun det, de har brug for. Det er nemt at analysere og sammenligne. Ingen overflødige vinduer eller oplysninger og på en ordentlig måde.

“Tallene vises nu på en ensartet måde, hvilket gør arbejdet lettere,” siger Ines Decoutere. “Det skyldes, at man ved hvert tal kan gå tilbage til bookingniveauet, det bruges meget hos os til at hente detaljerne.”

Udarbejdelse af budgetter

Konsolideringen af tallene sker ikke længere i en Excel-fil. “Man skulle næsten være en IT-fyr for at gøre det,” siger Decoutere. J. Cortès arbejder med fire underkonsolideringer og en paraply. “Nu samlervi tal fra alle niveauer med et par klik. ”

J. Cortès bruger også BrightAnalytics til budgettering op til tre år frem i tiden. Tilberedningen sker ensartet overalt. Det sparer en masse arbejde.

Opfølgningsomkostninger

J. Cortès vælger at give ledere og revisorer adgang til alle tal. Salgscheferne i de forskellige regioner ser kun resultatopgørelsen for deres område. På den måde kan de følge deres omkostninger og deres EBITDA og har overblik over deres bruttomargin.

Denne omkostningssporing har allerede givet fordele. “Vi arbejder mere effektivt og kan straks se, hvor vi kan spare penge”, siger Decoutere. “For et par år siden bemærkede vi en stor stigning i vores vandomkostninger. Det viste sig, at der var en lækage i bygningen. Takket være BrightAnalytics var der ikke flere penge, der flød væk.”

Tillid

“Programmet tilbyder præcis det, du har brug for,” mener Ines. Du rapporterer altid på samme måde, både internt og eksternt. På denne måde skaber du et velkendt overblik, hvilket også skaber tillid.

“Det er et brugervenligt program,” er administrerende direktør Frederik Vandermarliere enig. “Selv uden regnskabsuddannelse kan du hurtigt finde vej derhen. Du kan gøre meget på en enkel måde og til en rimelig pris.”

Fastholdelse af markedsandele

BrightAnalytics hjælper J. Cortès med at holde det finansielle overblik på en klar måde. For cigarproducenterne handler det først og fremmest om at bevare deres markedsandel i de kommende år. Tobaksmarkedet er ikke en nem sektor at fortsætte med at skabe overskud. Det er et produkt, der er meget arbejds- og kapitalintensivt, men som samtidig udstråler luksus og kvalitet. Og derfor er der altid fans at finde.

⭐⭐⭐⭐⭐

logo flower

De fem fordele ved BrightAnalytics ifølge J. Cortès:

  • Hurtig, brugervenlig og overskuelig
  • Cijfers af de forskellige vestigingen consolideren
  • Budgetten opstellen
  • Cijfers raadplegen in de lokale muntheid én in euro
  • Toegangskontrol på brugernes måde

Benieuwd hvad BrightAnalytics kan betyde for dig?