Udfordringen med at forenkle det kaos, der er i Excel? Det gjorde jeg absolut!

-Gilles Desmet, produkt og finans
Vidnesbyrd fra Stas
"Regnskabspakkerne i vores udenlandske filialer med andre valutaer blev hurtigt integreret."
- Gilles Desmet, produkt og finans

Connectors in use

Modules in use

Forskellige regnskabspakker og valutaer på én platform

STAS producerer trailere til kunder i hele Europa. Virksomheden oplevede en stærk vækst med ekspansion i udlandet. Forskellige regnskabspakker og valutaer gør dataindsamling og analyse meget kompliceret. Derfor søgte virksomheden efter en brugervenlig, overordnet platform til analyse af finansielle og operationelle data. Seks måneder efter implementeringen af BrightAnalytics kører rapporteringen som smurt som et urværk.

Udfordringen

STAS fremstiller trailere med forskellige muligheder, der er skræddersyet til kunden. Dermed opfylder den de aktuelle behov i landbrugssektoren, byggesektoren og genbrugsindustrien: et eksempel på belgisk produktion, der sætter standarden for producenter i hele verden. Deres sans for innovation og høje kvalitetsstandarder betaler sig, da virksomheden har opbygget et stærkt forhandlernetværk i hele Europa.

Efter mere end 100 år og 3 generationer bekræftede STAS i 2015 sin stærke position med nye afdelinger i Tyskland og Rumænien.

Excel udgjorde kernen i rapporteringen på STAS. Med de udenlandske filialer kom der andre valutaer og regnskabspakker ind i billedet. Det blev uholdbart at arbejde med regneark. Derfor var virksomheden på udkig efter en hurtigere og nemmere platform til ledelsesrapportering.

Fremgangsmåde

Jagten på en brugervenlig platform bragte STAS til BrightAnalytics. “For os var det det det perfekte valg med det samme,” siger Gilles Desmet, der er ansvarlig for Product & Finance. “Der var f.eks. et modul til konvertering fra euro til rumænske lei. Det praktiske problem løste sig selv.”

Desuden var regnskabspakken fra Rumænien et nyt system for BrightAnalytics. Ikke desto mindre lykkedes det udviklerne at integrere pakken uden problemer. “Opstarten gik gnidningsløst på trods af den komplekse situation.”

Resultaterne

Seks måneder efter implementeringen har STAS allerede bemærket den positive effekt af BrightAnalytics i deres daglige drift. “Vi har et opdateret og klart overblik over vores websteder, som vi kan sammenligne. I de udøvende udvalg kan vi nemt fortolke dem ved hjælp af visualiseringerne i dashboardet. Udfordringen med at forenkle Excel er absolut lykkedes.”

Både den finansielle og den operationelle forvaltning styres af analyserne. Ved regnskabsårets afslutning følger en større budgetlægning. Dette omfatter en dybere analyse af KPI’erne. “Med BrightAnalytics kan vi finde informerede forklaringer på unormale resultater, f.eks. under- eller overbudgettering.”

Resultaterne

BrightAnalytics har forvandlet rapportering hos STAS fra et nødvendigt onde til et praktisk værktøj. Det gælder også for dem, der ikke har nogen finansiel viden. Gilles Desmet: “Tidligere har vi alle udfyldt Excels søndag aften til en ny arbejdsuge. Det resulterede i fejl og konflikter i de forskellige versioner. Nu undgår vi indtastningsfejl og fokuserer udelukkende på at fortolke dataene. BrightAnalytics er et stærkt hjælpemiddel til risikostyring, lige fra små virksomheder til meget store virksomheder.”

logo flower

Fordelene ved BrightAnalytics ifølge STAS:

  • Tilgængelig overalt via internettet
  • Intuitiv fortolkning af tallene
  • Indlæs nye data med et enkelt klik
  • Nem rapportering og hurtig analyse
  • Ensretning af forskellige regnskabspakker og valutaer

Er du nysgerrig efter at vide, hvad BrightAnalytics kan gøre for dig?