Når det drejer sig om software, er der ofte mange løfter, men kun få leverancer. Hos BrightAnalytics var det dog alt andet end tilfældet.

-Stefan Inslegers, finansdirektør
"Vi har tjent prisen for pakken ind på få måneder."
- Stefan Inslegers, finansdirektør

Modules in use

Software, der lever op til forventningerne

Mange virksomheder bruger Excel til deres finansielle rapportering. Efter et stykke tid finder de imidlertid ud af, at denne måde at rapportere på ikke er fleksibel nok og alt for arbejdskrævende. Det var også tilfældet for Euroglas DL-gruppen i Bornem: de har arbejdet med BrightAnalytics siden begyndelsen af 2020. “En investering, der allerede har mere end betalt sig selv,” siger økonomidirektør Stefan Inslegers.

“Da jeg kom til Euroglas DL-gruppen i oktober 2019, foregik rapporteringen udelukkende via Excel”, begynder Stefan. “Med hensyn til formen opfyldte den vores krav. Men rapporteringsprocessen var meget arbejdskrævende: der var meget manuelt arbejde involveret. Desuden var det vanskeligt at ændre rapporteringsformatet eller at se på tallene på en anden måde. Derfor gik vi på jagt efter et professionelt værktøj.

Han undersøgte markedet og fandt hurtigt BrightAnalytics. “I et tidligere job i trykkeribranchen havde jeg allerede stiftet bekendtskab med værktøjet og havde kun haft positive erfaringer med det. Så jeg tænkte ikke særlig længe, før jeg valgte BrightAnalytics: Jeg kendte det og havde tillid til det. Det var en ekstra bonus, at den investeringsfond, som vi er en del af, også var en fan. De har flere holdingselskaber, der arbejder med BrightAnalytics. For dem er det naturligvis også en god ting, hvis disse alle bruger det samme rapporteringsværktøj.”

Operationel efter halvanden måned

De medarbejdere hos Euroglas DL, der skulle bruge det nye værktøj, var i begyndelsen noget skeptiske over for idéen. “Forandringer er selvfølgelig aldrig lette,” siger Stefan. “Desuden er der ofte mange løfter, når det gælder software, men der er ikke noget, der bliver leveret. Hos BrightAnalytics var det dog alt andet end tilfældet. Udførelsen er meget tæt på den løsning, som de solgte den til os. Faktisk gik implementeringen meget mere gnidningsløst, end jeg havde forventet. Det eneste, vi skulle gøre, var at skabe en forbindelse mellem de generelle konti i regnskabet og rapporteringslinjerne i BrightAnalytics.

Desuden er formatet fra vores tidligere rapportering blevet overtaget for 95 %. Jeg havde regnet med en proces på flere måneder, men efter kun halvanden måned havde vi vores første rapport. Vores medarbejdere var derfor hurtigt begejstrede.”

I dag arbejder ud over Stefan den administrerende direktør, to regnskabsansatte og de tre fabrikschefer med BrightAnalytics. Alle har adgang til de samme data, selv om denne adgang for fabrikscheferne er begrænset til deres eget sted. “For dem og for os er dette et stort skridt fremad. Førhen fik de i Excel en statisk, visuel side, som de ikke kunne manipulere. I dag kan vi, når vi sætter os sammen til vores månedlige konsultation, sammen dykke ned i detaljerne i tallene: ned til fakturaniveauet eller ned til detaljerne i en postering. Desuden kan vi ud fra analysen af rapporteringen også udlede, hvilke omkostningsaspekter vi bør analysere mere detaljeret.”

Investeringen er hurtigt tjent ind igen

Ifølge Stefan vil investeringen i pakken hurtigt tjene sig selv ind igen. “På den ene side fordi du erstatter dine manuelle indtastninger i et ikke-automatiseret ark med automatisk, professionel rapportering, og på den anden side fordi du bedre kan analysere visse omkostninger, udlede handlingsemner fra dem og i sidste ende realisere besparelser.

Det faktum, at vi lettere kan slå data op i BrightAnalytics end i vores regnskabspakke Navision – som faktisk er en ERP-pakke – giver yderligere brugervenlighed.” Han har derfor alle intentioner om at gøre yderligere brug af BrightAnalytics’ muligheder sammen med den nuværende finansielle rapportering på virksomheds- og koncernniveau for at øge koncernens effektivitet yderligere. Det næste skridt bliver at konsolidere tallene automatisk, da han i dag stadig filtrerer transaktioner mellem selskaberne manuelt fra. Med andre ord: uden tvivl “skal det fortsættes”.

Stefans tip til alle, der overvejer at gennemføre et lignende projekt:

“Det hjælper, hvis du allerede har en model for rapportering på plads, før du implementerer BrightAnalytics. På den måde kan du forudse helt præcist, hvordan din nye rapportering skal se ud, og hvad du ønsker at kunne rapportere.”

logo flower

Fordelene ved BrightAnalytics ifølge Euroglas:

  • Stor brugervenlighed
  • Fleksibel rapportering
  • Tilgængelig ned til mindste detalje
  • Hurtig og problemfri gennemførelse
  • Smidigt samarbejde, god service

Spekulerer du på, hvad BrightAnalytics kan betyde for dig?