Tech-pioneren Jurgen Ingels investerer i BrightAnalytics

Minos Capital, Jürgen Ingels og Stefan Dierckx’ investeringsfond, investerer i BrightAnalytics.

Minos Capital, Jürgen Ingels og Stefan Dierckx’ investeringsfond, investerer i BrightAnalytics. Den belgiske nystartede virksomhed bruger visuel software til at gøre kompleks finansiel rapportering mulig i realtid. Investeringen og især Minos Capital’s erfaring åbner dørene for en stærk vækst.

Pressemeddelelse

Hooglede / Sint-Katelijne-Waver – 04 oktober 2017 –
Jürgen Ingels har fundet sin øjesten. Med sin investeringsfond Minos Capital bliver han aktionær i BrightAnalytics. Grundlæggeren af Clear2Pay og Smartfin Capital har tidligere investeret sammen med Minos Capital i bl.a. Silverfin. BrightAnalytics fra Vestflandern omsætter finansielle og operationelle tal i realtid til visuelle og tilgængelige oplysninger. “BrightAnalytics samler alle data fra en virksomheds ERP-pakke med alle regnskabsdata. Analysen er øjeblikkelig og brugervenlig. Det giver ledere, bestyrelsesmedlemmer eller endda medarbejdere den rette indsigt til at træffe de bedste beslutninger til enhver tid”, forklarer Olivier Seynhaeve, en af de tre grundlæggere af BrightAnalytics.

Smarte penge

BrightAnalytics har været overskudsgivende siden det første år, hvilket er bemærkelsesværdigt for en teknologivirksomhed. “Kapitalindsprøjtningen fra Minos Capital er smarte penge,” tilføjer medpartner Merijn Demuynck. “Efter tre års udvikling er vores produkt nu på topniveau. Nu skal vi erobre markedsandele i Belgien og Europa. Erfaringen, kontakterne og rådgivningen fra en IKT-guru som Jürgen Ingels er af enorm værdi i den forbindelse.”

Stigende betydning af rapportering

Valget af BrightAnalytics er helt i tråd med Minos Capital og Jürgen Ingels’ fintech-strategi. Investeringen kommer efter tidligere samarbejder mellem Minos Capital og BrightAnalytics. “Realtidsrapportering i finansielle organisationer eller komplekse forretningsstrukturer bliver stadig vigtigere. BrightAnalytics gør tallene gennemsigtige og skaber et overblik i realtid. Den direkte analyse af operationelle og finansielle tal er afgørende for strategiske beslutninger”, siger Ingels, der blev kåret som årets IKT-person i 2015.

Merværdi

“Det drejer sig om at erobre markedsandele i Belgien og Europa. Erfaringen, kontakterne og rådgivningen fra en IKT-guru som Jurgen Ingels er af enorm værdi i den forbindelse.”
Merijn Demuynck, medstifter

BrightAnalytics fokuserer på alle sektorer og brancher. “Jo mere kompleks forretningsstrukturen er, jo større er merværdien af BrightAnalytics,” siger medstifter Lode Bogaert. Platformen har en bred belgisk kundeportefølje – fra HR-tjenester til byggefirmaer og investeringsfonde – og har også de første kunder i Holland, Tyskland og Irland. I år vil milepælen på 1 million euro i omsætning blive nået. Kapitalindsprøjtningen går hånd i hånd med en ansættelsesrunde; i år søger BrightAnalytics 3 softwareudviklere til at styrke teamet.

Om BrightAnalytics

BrightAnalytics er en belgisk start-up fra Hooglede. Med software-as-a-service kombinerer platformen alle virksomhedens finansielle og operationelle data i realtid i et tilgængeligt og visuelt dashboard for hurtigere og mere velinformerede strategiske beslutninger. Virksomheden startede i 2014 og har i dag 7 ansatte og en omsætning på 1 million euro med kunder i Belgien, Holland, Tyskland og Irland.

http://www.brightanalytics.eu

Om Minos Capital

Minos Capital er et investeringsselskab, der hjælper unge teknologivirksomheder med at vokse i Europa. Minos Capital investerer meget tidligt i pre-seed- og seed-finansieringsrunder af virksomheder inden for finansiel teknologi, cleantech, software og big data-sektoren. Porteføljevirksomhederne omfatter Projective, Qpinch og Silverfin. Minos Capital blev grundlagt i 2012 af Jurgen Ingels (tidligere Clear2Pay, SmartFin Capital, B-Hive) og Stefan Dierckx (Projective).

www.minoscapital.eu