Softwareplatform BrightAnalytics flytter til Nederlandene

TRENDS – Fintech-virksomheden er vokset ud af opstartsfasen og begynder sin internationale vækst i Holland.

BrightAnalytics’ softwareplatform fra Vestflandern forbinder en virksomheds finansielle data med operationelle data. Fintech-virksomheden er vokset ud af opstartsfasen og begynder sin internationale vækst i Holland. “Indtil begyndelsen af dette år ventede vi bare på, at telefonen ringede.”

Mens de fleste unge teknologivirksomheder er flere år om at blive rentable, var BrightAnalytics, der blev grundlagt i 2014, straks selvbærende. Mens mange iværksættere i opstartsfasen benytter sig af acceleratorer, klarer de tre stiftere af fintech-virksomheden sig selv. Mens de fleste nystartede virksomheder opsøger hinanden og etablerer sig i de store byer, opererer BrightAnalytics fra Hooglede, ikke langt fra Roeselare.

“Finansielle og operationelle data bliver mere og mere konvergerende. Det er bedre at håndtere dem sammen.”
Jürgen Ingels, formand BrightAnalytics

BrightAnalytics er på vej mod en omsætning på 2 millioner euro i år, men er kun i begyndelsen af sin internationalisering. “Indtil begyndelsen af dette år ventede vi bare på, at telefonen ringede. Kunderne skaffede nye kunder,” siger Merijn Demuynck. “Opstartsfasen er bag os, vi går nu ind i vækstfasen.”

BrightAnalytics flytter derfor til udlandet. Nederlandene er det første stop. “Vi havde allerede hollandske kunder, men de kom tilfældigt ind,” siger Bogaert. “Nu bliver det en rigtig lancering. Vi vil være proaktive på markedet.”

Fortsætte med at læse? Du kan finde hele artiklen her.

 

Kilde: Trends magazine, 19/09/2019