BrightAnalytics går efter finansiel rapportering uden at kæntre

Hvis en virksomhed ønsker at konvertere tallene fra sit ERP-miljø til brugbare oplysninger, ender den automatisk med business intelligence. Der er dog ofte tale om komplekse løsninger, hvor virksomheden kun udnytter en brøkdel af mulighederne. BrightAnalytics griber dette spørgsmål an på en anden måde. Hooglede har bevidst holdt tærsklen lavt med et simpelt værktøj til daglig brug.

Olivier Seynhaeve, Merijn Demuynck og Lode Bogaert mødte hinanden hos arbejdsformidlingen Accent. I efteråret 2012 startede de virksomheden B-Bright. De tre partnere har en baggrund inden for ikt og finans. “Det var derfor oplagt, at vi begyndte at arbejde i den retning”, forklarer Olivier Seynhaeve.

BrightAnalytics positionerer sig ikke som et rent business intelligence-værktøj

“Med B-Bright byggede vi hovedsagelig brugerdefinerede løsninger, især omkring finansiel rapportering.” Det er på denne måde, at de unge iværksættere naturligt kom frem til deres næste udfordring. “Vi arbejdede bl.a. på rapporteringsløsninger baseret på Excel. Men snart begyndte vi at lede efter noget, der kunne give bedre resultater, uden at vi behøvede at gribe til en af de store, etablerede pakker. Vi ville have en løsning, der var brugervenlig og samtidig gav den rette funktionalitet.”

B-Bright udviklede i sidste ende selv denne løsning til finansiel og operationel rapportering. Applikationen fik navnet BrightAnalytics og er nu en separat virksomhed. BrightAnalytics positionerer sig ikke som et rent business intelligence-værktøj.

“Mens bi-tools normalt fokuserer på power users, tilbyder vi en løsning til alle medarbejdere i virksomheden baseret på rettigheder og roller. Vores løsning giver økonomisk og operationel indsigt for hver enkelt medarbejder takket være en direkte forbindelse til tallene fra regnskab eller erp.” På denne måde undgår BrightAnalytics, at virksomhedens medarbejdere behøver at sende store Excel-filer til hinanden.

SaaS-model

“Vores værktøj kan nemt tilpasses,” fortsætter Olivier Seynhaeve. “Vi kan gøre softwaren tilgængelig på en enkel måde for alle relevante medarbejdere i en virksomhed.” BrightAnalytics etablerer sig således som et værktøj til daglig brug. Prisen er også forskellig fra de store bi-pakker. BrightAnalytics arbejder ikke med brugerlicenser, men med en engangsudgift, som suppleres af en abonnementsformel.

“Vi tilbyder en saas-model. Vi holder bevidst tærsklen lav. Vi ønsker også at give små virksomheder mulighed for at bruge vores værktøj.” Prisen for BrightAnalytics afhænger af virksomhedens størrelse, de anvendte moduler og datamængderne. Virksomheder som Groep Sleuyter (byggeri), Vivaldis (vikararbejde) og Logi-Technic (teknisk outsourcing) er i mellemtiden begyndt at bruge værktøjet. BrightAnalytics taler desuden med ERP-leverandører om at integrere værktøjet med deres ERP-pakker.

BrightAnalytics

  • Registreret kontor: Bruggesteenweg 300 box 11, 8830 Hooglede
  • Grundlæggelsesdato: 4. juli 2014
  • Personale: 8
  • Hovedstaden: 35.000 euro

 

Kilde: Datanews, 05. december 2015, Dries Van Damme