Nu hvor dataene kommer direkte fra kilden, kan vi være sikre på, at det, der kommer ud af BrightAnalytics, er korrekt.

-Bart van den Broeck, CFO Tomtree
"Jo mere vi bruger værktøjet, jo oftere beder kolleger os om at oprette yderligere rapporter."
- Bart van den Broeck, CFO Tomtree

Connectors in use

Modules in use

Daglig overvågning og prognose af pengestrømmen: det kan gøres fra nu af

Med starten af corona-pandemien i marts 2020 begyndte en periode med usikkerhed for Van der Erve Europe – en international aktør med speciale i fremstilling af tøj med licens og mærkevarer. Hvad ville der ske med virksomhedens cash flow, nu hvor både kunder og leverandører lod forstå, at de ikke vidste, hvad de kunne forvente? Det er tid til et værktøj, der kan lave en likviditetsprognose.

“Da koronakrisen brød ud, modtog vi signaler fra både kunder og leverandører, som fik os til at indse, at det blev afgørende at overvåge vores cash flow nøje,” begynder Bart Van den Broeck, CFO i Tomtree, holdingselskabet bag Van der Erve Europe. “Indtil da lavede vi likviditetsplanlægning, men kun et par gange om året ved hjælp af Excel-ark. Det var meget tidskrævende, fordi det stadig var en overvejende manuel proces. Nu ønskede vi også at udvikle os til en ugentlig likviditetsplanlægning for at kunne træffe gode beslutninger. Så vi gik på jagt efter software.”

Let at automatisere

Det var KBC, der anbefalede BrightAnalytics til Van der Erve Europe, hvorefter en konsulent med speciale i cash flow sammenlignede forskellige softwareleverandører. “Efter demoen vidste vi, at vi ville vælge BrightAnalytics. De har dog ikke et rent kontantværktøj, men vi så straks, at det var en brugervenlig, meget modulær og let konfigurerbar software. Det viste, at værktøjet kunne tilpasses vores situation, og at det var nemt at tage skridtet til automatisering,” siger Bart.

Sidstnævnte var vigtigt for Van der Erve Europe, da virksomheden – i modsætning til de fleste andre organisationer – ikke arbejder med budgetter for at vurdere fremtiden. “Software antager ofte, at du har et budget, og det er din prognose. Vi arbejder på en anden måde. Det fantastiske er, at BrightAnalytics straks gav os besked om, at “det kan vi godt gøre. Vi tilpasser os. ”

Personlig likviditetsforventning

Nu hvor BrightAnalytics har automatiseret likviditetsplanlægningen for Van der Erve Europe, behøver virksomheden kun to timer til at lave rapporteringen og analysen, hvor det tidligere tog en hel dag. Og i mellemtiden blev den såkaldte cash flow-prognose også integreret: “Der blev udarbejdet en personlig prognose på kort og lang sigt, som vi gerne ser det”, fortsætter Justyna Gorna, CFO Van der Erve Europe. “Derudover opdagede vi, at vi også kunne generere effektive og præcise rapporter om andre emner og dermed opnå ny viden. For eksempel giver værktøjet os nu også indsigt i vores dollarbehov – hvilket er vigtigt, da vi er en international aktør – og den månedlige resultatopgørelse kører også gennem BrightAnalytics. En ‘salgs- og margenliste’ giver os indsigt i vores salg og margener.”

“Uden BrightAnalytics ville vi ikke have haft den samme indsigt i dag,” fortsætter Bart. “Eller skulle vi have involveret flere ressourcer, hvilket ville gøre det mere kompliceret og tidskrævende og øge risikoen for manuelle fejl. Fordi dataene nu kommer direkte fra kilden, kan vi være sikre på, at det, der kommer ud af BrightAnalytics, er korrekt.”

Ikke en IT-mand, men en finansanalytiker

Siden da har Van der Erve Europe implementeret værktøjet i virksomheden trin for trin. “Jo mere vi begynder at bruge BrightAnalytics, jo oftere får vi anmodninger fra kolleger om at oprette yderligere rapporter,” siger Bart. “Så bolden er i gang, og der er en masse idéer, der opstår for at finde frem til nye indsigter. Vores motto er: Hvis vi kan gøre vores arbejde mere effektivt, eller hvis det giver os ny indsigt, så gør vi det. Og BrightAnalytics reagerer altid smidigt og hurtigt. Vores kontaktperson i virksomheden er ikke en IT-mand, men en finansanalytiker. Det gør samtalerne og søgningen efter løsninger meget lettere. Han forstår meget hurtigt, hvor vi vil hen, og han kan oversætte det til BrightAnalytics’ sprog.”

Inden udgangen af dette år planlægger Tomtree Holding-selskabet også at få sine to andre tekstilforretningskredse, Beconnected og Beconnected Industrial, til at tilslutte sig BrightAnalytics inden årets udgang. Når alle forretningskredse er tilsluttet pakken, kan vi oprette den konsoliderede rapportering. I dag har vi kun konsoliderede regnskaber på holdingselskabsniveau. I fremtiden vil vi kunne overvåge KPI’er på daglig basis fra ledelsesregnskab eller rapportering. Det er noget helt nyt for vores virksomhed. Endelig sikrer et separat dashboard til vores brands & licensing-team og et til webshop-teamet, at BrightAnalytics giver os multifunktionel støtte til vores daglige beslutninger i hele virksomheden.”

logo flower

Fordelene ved BrightAnalytics ifølge Van der Erve N.V.:

  • Brugervenligt værktøj
  • Modulær og let programmerbar
  • Skræddersyet til virksomhedens behov og ønsker
  • Tidsbesparelse og minimal risiko for fejl
  • Hjælper til at arbejde mere effektivt og giver ny indsigt

Spekulerer du på, hvad BrightAnalytics kan betyde for dig?