Måske vil vi i fremtiden opkøbe virksomheder med andre regnskabspakker. Vi ved nu, at vi nemt vil kunne forbinde dem med vores rapporteringsværktøj.

-Marko Nikodijevic, finansdirektør
"Sammenlignet med andre løsninger skilte BrightAnalytics sig ud over hele linjen."
- Marko Nikodijevic, finansdirektør

Connectors in use

Modules in use

Fremtidssikret løsning, der vokser med dig

Da svenske MIAB, der er specialiseret i rengøring og facility management, købte finske N-Clean for et par år siden, stod virksomheden pludselig over for en rapporteringsudfordring: Hvordan skulle organisationen opnå ensartet, konsolideret rapportering på tværs af alle lokationer på en effektiv måde? De overvejede kortvarigt at bruge den samme regnskabspakke i begge lande, men det viste sig at være meget mere besværligt end at implementere BrightAnalytics.

“Det hele startede, da MIAB købte N-Clean i 2019,” begynder Marko Nikodijevic, finansdirektør. “Indtil da havde vores virksomhed kun opereret i Sverige. Efter opkøbet blev det hurtigt klart, at vi havde brug for rapportering på tværs af koncernen. Til at begynde med klarede vi det med Excel. Begge lande brugte forskellige regnskabspakker: MIAB havde implementeret Visma Business, mens N-Clean brugte det finske Sonet. Vi hentede rapporter fra begge systemer for hvert land og integrerede dem i Excel i et forsøg på at konsolidere alt data i en enkelt rapport til bestyrelsesmødet.

Men i sidste ende måtte virksomheden altid vende tilbage til separate rapporter for hvert land, viste det sig. “Hver gang der opstod et spørgsmål, som krævede, at vi dykkede ned i detaljerne, måtte vi ty til de enkelte regnskabspakker.”, fortsætter Marko. “At arbejde med to systemer og to typer af rapportering gjorde det svært for alle involverede.”
Additionally, manually transferring data was extremely time-consuming.

Analysere tal på forskellige niveauer

I første omgang overvejede MIAB at skifte de finske afdelinger ud med den regnskabspakke, der bruges i Sverige. “Men det var besværligt at skifte regnskabspakke:  Det ville betyde, at de også skulle ændre deres processer. Desuden var der betydelige implementeringsomkostninger forbundet med det.”

MIAB besluttede at gå anderledes til værks og søge efter en smartere løsning. “Vi ville have et værktøj, der kunne hjælpe os med at analysere tallene på forskellige niveauer: for koncernen, de enkelte virksomheder og også på enheds- og kundeniveau. Softwaren skulle støtte os med hensyn til resultatopgørelse, balance, prognoser, budgettering og pengestrømsstyring. I første runde sammenlignede vi omkring fem leverandører. Vi kendte ikke til BrightAnalytics på det tidspunkt. Til sidst kunne vi ikke nå til enighed, så vi besluttede at sætte projektet på pause. Da vi genoptog det efter sommeren, havde jeg fået kendskab til BrightAanlytics. Så vi tilføjede dem til de leverandører, vi sammenlignede. Og det viste sig, at BrightAnalytics skilte sig ud fra resten. Mange pakker var ikke så omfattende som denne løsning. Det gjorde beslutningen nem.”

Win-win

I dag, to år senere, bruges BrightAnalytics i vid udstrækning i virksomheden, til stor tilfredshed for både Marko og de andre brugere, som han forklarer. “BrightAnalytics kunne nemt forbindes med både Visma Business og Sonet. Det gjorde det muligt for vores medarbejdere at fortsætte med at arbejde, som de var vant til. En win-win!”

Han mener også, at det er en fordel, at de kan lave meget mere dybdegående analyser og rapporter i BrightAnalytics, end de kunne i de andre pakker. “Funktionerne i en regnskabspakke er ret overfladiske, når det gælder rapportering: Det drejer sig normalt om standardrapportering uden konsolidering på koncernniveau eller eliminering af koncerninterne transaktioner. Meget grundlæggende, med andre ord. BrightAnalytics giver os indsigt i forskellige rapporter og analyser inden for ledelsesrapportering, herunder resultatopgørelse, balance, nøgletal og cashflow. Og API-forbindelsen fungere virkelig godt, hvilket gør løsningen fremtidssikret: Som virksomhed er vi altid på udkig efter at opkøbe virksomheder i Danmark, Norge eller andre steder i Europa. Vi kan opkøbe virksomheder med forskellige regnskabspakker i fremtiden. Nu ved vi, at vi nemt kan forbinde dem til vores rapporteringsværktøj.”

Også for ikke-finansielle ansatte

I dag har omkring 50 brugere på tværs af hele virksomheden direkte adgang til systemet: fra bestyrelsen, direktører og ledelsesteams. “De kan nemt analysere tallene selv, med deres egen specifikke profil, der giver adgang til bestemte data. Det er en meget vigtig funktion, da systemet indeholder følsomme oplysninger som f.eks. løndata, som ikke alle har lov til at se.”

Mange af brugerne har ikke en finansiel baggrund, men fik alligevel hurtigt styr på systemet, siger Marko. “For eksempel arbejder vores servicechefer normalt med kunder, ikke med data. De er ikke altid ivrige efter at lære et nyt it-system, men det var en leg for dem at lære at arbejde med BrightAnalytics. De fortæller mig altid, hvor nemt de synes, det er, og hvor meget klarhed værktøjet giver.” For Marko selv som økonomidirektør og for hans team af revisorer og controllere, der arbejder med BrightAnalytics hver dag, er systemet en stor støtte. “For vores controllere er det et plus, at de kan manipulere dataene, se dem fra forskellige perspektiver og dykke ned i de detaljer, de har brug for. Derudover var det ekstremt tidskrævende at overføre data manuelt. Vi bruger også budget- og forecast-modulerne nu.”

Alt og mere til

Derudover overvejer Marko, om virksomheden også kan implementere Controlling-appen og det operationelle modul. “Mange i organisationen efterspørger flere data og rapporter fra vores CRM-system og vil gerne kombinere dem med ledelsesrapportering. Vi undersøger også, om vi kan forbinde vores nye HR-systemer med driftsmodulet. Faktisk diskuterer vi i næsten hver eneste samtale med vores it-direktør, som er meget positiv over for BrightAnalytics, muligheden for at forbinde et andet system med softwaren. Vi er fortrolige med programmet, og det giver os alt og mere til. Når 80 % af vores data allerede findes i BrightAnalytics, hvorfor så ikke tilføje CRM og HR? På den måde har vi al data og rapportering på ét sted og kan tale samme sprog i alle rapporter. Derudover kan vi stole på en fremragende service. Supportteamet hos BrightAnalytics er meget lydhøre og altid åbne for nye muligheder og forslag. Hver gang jeg spørger om noget eller kommer med et forslag, er de modtagelige. “Naturligvis anbefaler jeg også jævnligt dette værktøj til mine kontakter.”


flower logo e1714462652282

Fordelene ved BrightAnalytics ifølge MIAB:

  • Meget brugervenlig, også for ikke-finansielle profiler
  • Nem grænseflade med forskellige regnskabspakker
  • Løsningsorienteret supportteam
  • Fremragende service
  • Fremtidssikret løsning, der vokser med virksomheden
  • Godt forhold mellem pris og kvalitet
  • Mulighed for at give brugere specifik adgang til bestemte data

Spekulerer du på, hvad BrightAnalytics kan gøre for dig?

Logo MIAB

Om MIAB

Om få år – helt præcist i 2029 – kan MIAB-koncernen fejre sit 50-års jubilæum. Virksomheden, der er specialiseret i rengøring og facility management, opererede udelukkende i Sverige i 40 år. Men siden opkøbet af finske N-Clean i 2019 har de ekspanderet internationalt. Og deres ambitioner stopper ikke der. MIAB Group, som nu har 30 afdelinger i begge lande, vil fortsætte med at vokse. Hvordan håndterer de rapportering for deres forskellige filialer, lande og på koncernniveau? Ved hjælp af BrightAnalytics.