Smukke grafer - jeg kan se lige igennem det. Jeg synes, det er meget vigtigere, at grundlaget er rigtigt.

-Jean-Paul Verdult, finansdirektør
"De forstår os, tænker med os, er åbne over for vores idéer og er ligesom os dynamiske. Jeg kan godt lide den måde at arbejde på."
- Jean-Paul Verdult, finansdirektør

Modules in use

Dynamisk virksomhed, ditto rapporteringsværktøj

Jean-Paul Verdult har omkring 30 års erhvervserfaring – heraf 20 år som revisor – og satte straks barren højt, da han tiltrådte sin stilling som CFO for Magnum Heating Group i Holland. En af de første udfordringer, som han tog fat på med stor entusiasme, var at finde et dynamisk værktøj til finansiel rapportering til virksomheden. Og det gjorde han: hos BrightAnalytics.

“I min karriere har jeg set mange finansielle og administrative softwarepakker komme og gå”, begynder Jean-Paul. “De sælges altid smukt, men når man begynder at arbejde med dem, støder man hurtigt på forhindringer. Smukke grafer: Det kan jeg se lige igennem. Jeg synes, det er meget vigtigere, at grundlaget er sundt. Så da vi kom i kontakt med BrightAnalytics – på baggrund af vores aktionærs råd – gav jeg dem en ordentlig røvfuld.”

Tid til automatisering

På det tidspunkt var Magnum Heating Group vokset til en dynamisk organisation med flere nationale og internationale private aktieselskaber, et handelsselskab og en fabrik. Behovet for et effektivt, dynamisk rapporteringsværktøj var stort. Det blev endnu en gang bevist, da virksomheden blev overtaget af investeringsselskabet Smile. “Indtil da havde vi klaret os med Excel, Speedbooks og en selvbygget rapporteringsmodel. Det var imidlertid ikke længere tilstrækkeligt, nu hvor vi ønskede at kunne se på de finansielle data fra forskellige vinkler og hele tiden voksede i volumen og antal enheder.”

Jean-Paul ønskede at kunne se, hvad der skete i hans virksomhed med et enkelt tryk på en knap. Og det bør ikke begrænses til indsigt i resultat, tab, resultatopgørelse eller balancen. “Det var på tide med en automatiseret, dynamisk og tidseffektiv pakke. En pakke, hvor vi nemt kunne integrere nye virksomheder, og hvor vi på afstand kunne overvåge, hvordan en virksomhed klarede sig økonomisk, på samme måde som vi gjorde det for vores moderselskab. Under overtagelsen bemærkede vi, at banken og aktionæren også stillede spørgsmål.”

Skræddersyet likviditetsprognose

Jean-Paul fandt det, han søgte, hos BrightAnalytics. “Da vi mødtes, og de kom for at præsentere værktøjet, bemærkede jeg, at det ikke bare var en sælger, der sad over for mig, men en person, der var helt vild med det. Og det er et godt udgangspunkt at tage udgangspunkt i. De viste, hvad der var muligt, spurgte ind til, hvad vi havde brug for, og gik i dybden med mine spørgsmål.”

I mellemtiden har det vist sig, at han har truffet det rigtige valg, siger han. “Vi skulle selvfølgelig selv arbejde med det. Der er ingen brugermanual med værktøjet. BrightAnalytics motiverer os til bare at gøre det, er tilgængelig, når vi har spørgsmål, og tænker gerne med os, alt efter vores behov.” På Jean-Paul’s anmodning blev der således udarbejdet en detaljeret likviditetsprognose. “Jeg havde engang selv bygget en i Excel. BrightAnalytics har genopbygget den med udgangspunkt i dataene i Exact. Det viser, at de forstår os, tænker sammen med os, er åbne over for vores idéer og ligesom os er dynamiske. Jeg synes, det er en fremragende måde at arbejde på.”

Konsultation i Corona

Denne likviditetsprognose synes endnu vigtigere i dag end nogensinde, nu hvor andre regler gælder i corona-æraen. “Ingen ved, hvad der kommer til at ske, og der er stor usikkerhed. Det handler om at overleve. I disse dage handler det meget mindre om resultatet og balancen og meget mere om vores likviditet og debitorer. Så det er rart at have et system, der gør det muligt at hente den slags data meget nemt. Ikke kun for os, men også for banken, som gerne vil vide, hvordan vi klarer os, og for vores aktionærer, som vi pludselig har ugentlige møder med.”

Jean-Paul tilføjer, at den administrerende direktør og ledelsen også er meget tilfredse med BrightAnalytics’ ankomst. “De ser naturligvis på tallene på en helt anden måde end jeg gør. De venter ikke på overskydende ballast, men vil ofte gerne se nøgletal, omsætningsudvikling, bruttomarginaler osv. Enkelt forklaret og med flotte billeder og grafer. Og de er også meget tilfredse med BrightAnalytics’ rapporteringsværktøj.”

logo flower

Fordelene ved BrightAnalytics ifølge Magnum Heating Group:

  • Dynamisk værktøj, der følger med din virksomhed
  • Stor tidsbesparelse
  • Et team, der tænker med og er åbent over for vores idéer
  • Ikke bare smuk, men også af dybdegående kvalitet

Spekulerer du på, hvad BrightAnalytics kan betyde for dig?