BrightAnalytics-platformen giver en enorm tidsbesparelse og reducerer risikoen for fejl til et minimum.

-Kris Van den Houte, finansdirektør
"Takket være den forudgående kortlægning taler vi i dag alle det samme sprog på tværs af virksomhederne."
- Kris Van den Houte, finansdirektør

Modules in use

3 regnskabspakker, 1 værktøj til finansiel rapportering

Da H2O Group, HYE blev grundlagt i 2019, udtrykte aktionærerne straks ambitionen om at profilere de 13 selskaber, der hører til holdingselskabet, som én stærk gruppe fra nu af, også på det finansielle plan. Uanset hvilken regnskabspakke datterselskaberne arbejder med – Centric, Exact eller Navision – er de alle forbundet med BrightAnalytics til finansiel rapportering. Og det har gjort arbejdet meget lettere.

“Alle H2O-koncernens virksomheder er aktive inden for vandbyggeri, konstruktion og skibsfart”, siger Kris Vandenhoute, finansdirektør og medaktionær, i begyndelsen. “Hver virksomhed har sit eget regnskabsværktøj: til byggeaktiviteterne bruger vi Centric, til shipping bruger vi Exact, og til alle andre virksomheder Navision. Før holdingselskabet blev oprettet, blev de finansielle resultater for hvert datterselskab vist separat i Excel. Der var ingen reel følelse af at tilhøre en koncern. Det ønskede vi at ændre fra dag ét.”

Problemfri tilslutningsmuligheder

Efter at have overværet en demo hos BrightAnalytics var H2O Group fanget. “Det faktum, at BrightAnalytics kunne skabe forbindelse til alle vores regnskabsværktøjer, var afgørende for os. Det gjorde det muligt for os at rapportere på tværs af virksomhederne. Og jeg må sige: De tre forbindelser fungerer perfekt, med en lille undtagelse her og der. Dette skyldes normalt ikke BrightAnalytics, men vores ERP-pakke. I sådanne tilfælde informerer BrightAnalytics os, før vi overhovedet har opdaget, at konnektoren fungerer dårligt, hvorefter problemet er løst meget hurtigt.”

Det er meget nemmere for H2O Group at fortolke tallene på tværs af selskaberne, fordi de alle er kortlagt på samme måde. “Ikke alle bogfører på samme måde,” forklarer kontrollør Kristel Beck. “Men takket være den kortlægning, vi foretog på forhånd, filtreres forskellene korrekt i BrightAnalytics’ rapportering. Som følge heraf taler vi alle samme sprog i dag på tværs af virksomhederne, når det gælder tal.”

Konsolideret rapportering

H2O Group gik endda et skridt videre: De ønskede også, at værktøjet skulle gøre det nemt at konsolidere, forklarer Kris. “Det sparer os meget tid, at de konsoliderede tal nu kommer direkte fra pakken. Desuden reducerer det risikoen for fejl til et minimum. Vi kan nu udarbejde vores budgetter både på virksomhedsniveau og på konsolideret niveau. Takket være BrightAnalytics kan vi også overvåge koncernens likviditet.”

Med tiden ønsker de endda at bruge BrightAnalytics til driftsrapportering. “Flere af vores virksomheder har analyserapporter, der måler driftsresultater, f.eks. til overvågning af byggepladser. I dag genereres disse rapporter stadig af en anden software, men i fremtiden ønsker vi at integrere dem i BrightAnalytics. Det vil vi gøre, så snart vi har en god forståelse for finansiel rapportering,” siger Kris.

Input til forhandlinger

I mellemtiden søger H2O Group takket være platformen allerede efter synergieffekter inden for opkøb for sine forskellige datterselskaber. “BrightAnalytics har konfigureret et ekstra modul, der er skræddersyet til vores behov. Det gør det muligt for den centrale indkøber, som vi for nylig har ansat, at filtrere oplysninger på tværs af virksomhederne, selv ned på leverandørniveau, kategorier af råvarer og materialer. Det giver ham gyldne oplysninger. Vi kan sammenligne priser, forhandle bedre og følge bedre op på indkøb. Systemet er meget fleksibelt i den henseende. Prisen for pakken er også forsvarlig, da vi kan finjustere den til de ting, som vi finder vigtige.”

Endelig føler H2O Group sig også beroliget af BrightAnalytics med hensyn til virksomhedens yderligere vækstambitioner. “Når vi foretager opkøb, ved vi: Uanset hvilken pakke der anvendes i den virksomhed, vi køber, uanset hvordan den fungerer, kan vi med BrightAnalytics meget hurtigt og nemt integrere den i vores koncernrapportering.”

Tip fra H2O Group / HYE

“Kortlægningen tog meget tid, men den har vist sig at være nyttig,” siger Kristel. “Vi sørgede for, at dette blev gjort ensartet for alle vores virksomheder, så alle omkostningsregnskaber kunne sammenlignes på tværs af virksomhederne på samme grundlag. Det var en engangsøvelse og tidskrævende, men den bærer bestemt frugt. Så sørg for at afsætte tilstrækkelig tid til dette.”

logo flower

BrightAnalytics’ fordele ifølge HYE:

  • Eén værktøj, 13 virksomheder
  • Brugervenlig platform
  • Kvalitative og hurtig service
  • Enorme tidsvind: geconsolideerde cijfers kommer direkte ud af værktøjet
  • Kans op fouten tot een minimum herleid

Benieuwd hvad BrightAnalytics kan betyde for dig?