For bestyrelsesmedlemmer tilbyder vi en rapportering fra BrightAnalytics

-Hil Foon Wong, finansdirektør Incendin Group
"Fordelen ved BrightAnalytics er, at det er en skalerbar rapporteringsplatform i skyen, så alle kan se dataene hvor som helst."
- Hil Foon Wong, finansdirektør Incendin Group

Modules in use

Effektiv, skalerbar rapportering er afgørende

Hil Foon Wong arbejder hårdt som finansdirektør i Incendin for at gennemføre virksomhedens vækststrategi. Det er vigtigt, at økonomiafdelingen ikke kun sikrer en fremragende operationel rapportering og dybdegående analyser, men også en omkostningseffektiv udvikling af de finansielle processer takket være en vidtrækkende digitalisering.

“Incendin er en koncern, der er opstået af virksomheden Ecochem International, der er beliggende i Olen. For tyve år siden var virksomheden allerede banebrydende med miljøvenlige, brandhæmmende tilsætningsstoffer til træpaneler, overfladebehandlinger og isoleringsmaterialer. For tre år siden tiltrak vi Gimv som finansiel partner. Siden da har vi indledt en vækststrategi med Ecochem. Målet er at erhverve en række komplementære virksomheder og teknologier og integrere dem i koncernen. Siden da har vi foretaget flere opkøb i Belgien og i udlandet. I dag er Incedin blevet en vigtig europæisk leverandør. Koncernen, der har en omsætning på 65 millioner euro, er nu solidt forankret i Europa, men ekspanderer i stigende grad internationalt.”

CFO’s rolle

“I en proces, hvor man starter fra en mellemstor virksomhed og opkøber andre små og mellemstore virksomheder, er effektiv og skalerbar rapportering endnu mere afgørende end normalt. Du skal hurtigt få styr på de opkøbte virksomheder, identificere synergier og overvåge den grænseoverskridende integrationsproces uden store investeringer i mennesker eller systemer. I vores organisation bruger vi BrightAnalytics til analyse og rapportering. Disse systemer giver os mulighed for hurtigt at se nærmere på de samme dashboards og KPI’er. Alt skal ske hurtigt, fordi den finansielle rapportering tilpasses til vores eget miljø næsten fra første dag efter overtagelsen, herunder en historik over de seneste år.”

Den dataansvarliges rolle

“I dag har vi kun én controller for vores koncern med otte virksomheder. Dette skyldes til dels, at de oprindelige ejere behandlede de finansielle oplysninger på deres egen måde. De er vant til at træffe alle beslutninger selvstændigt. Kontrolfunktionen er derfor i vid udstrækning begrænset til at give information og støtte til brugerne. Når virksomheden er skiftet til vores ERP-system, vil lederen også have adgang til de månedlige finansielle rapporter i BrightAnalytics. Hver leder træffer selvstændigt beslutninger på grundlag af sine egne rapporter. Takket være disse systemers brugervenlighed og den store mængde information, som lederne oplever, dropper de hurtigt deres egne manuelle rapporter. De skifter naturligvis til grupperapportering. Det sikrer, at vi hurtigt opnår gennemsigtighed og kan som regel endda fremskynde afviklingen af den finansielle og administrative organisation i de overtagne virksomheder.

BrightAnalytics har i vid udstrækning overtaget rollen som controller. Vores controller er derfor mere en allround analytiker, der gennemfører undersøgelser, der skaber værdi.”

Ingen særskilt rapportering for bestyrelsen

“Vores rapporter oprettes automatisk på baggrund af data fra datawarehouse, som vi også baserer de operationelle rapporter på. Til bestyrelsesmedlemmerne leverer vi en rapport fra BrightAnalytics, som dagligt fodres med data fra datawarehouse. Vi har sat dette op, så bestyrelsesmedlemmerne kan følge virksomhedens økonomiske resultater nøje uden at fortabe sig i de detaljer, som de operationelle medarbejdere har brug for. Bestyrelsesmedlemmerne har fortsat mulighed for at foretage en nedbrydning for at kontrollere nøjagtigt, hvordan tingene står, ned til fakturaniveauet, hvis det er nødvendigt. Jeg finder denne gennemsigtighed over for interessenterne afgørende. Det skaber også en stor tillid hos disse parter, fordi de har det samme syn på tallene som vores egne medarbejdere. Fordelen ved BrightAnalytics er, at det er en meget brugervenlig og skalerbar rapporteringsplatform i skyen, hvilket betyder, at alle kan se dataene hvor som helst og på en hvilken som helst enhed.”

Læs hele artiklen her.

Kilde: FD Magazine – 10/2018

Spekulerer du på, hvad BrightAnalytics kan betyde for dig?