Takket være rapporterne fra BrightAnalytics kan vi bedre overvåge vores websteders ydeevne, registrere yderligere arbejde og fakturere det igen.

-Dries Devroe, finansdirektør
"Vi kan ikke efterlade et problem på en byggeplads. En virksomhed som vores skal være på forkant med udviklingen. Takket være BrightAnalytics kan vi det."
- Dries Devroe, finansdirektør

Modules in use

Omsætning, omkostninger og margen pr. meter med et enkelt klik

Virksomheder i byggebranchen har ofte brug for en projektrapport ud over den finansielle rapport for at kunne følge byggepladserne nøje. Dette gælder også for den førende totalpartner for byggeprojekter Verhelst Group fra Oostende. De besluttede at skifte al deres rapportering til BrightAnalytics. Resultatet? Indsigt i kvadrat.

Da Dries Devroe, CFO i Verhelst Group, fik vist en demo af BrightAnalytics af en kollega CFO, blev han straks fascineret. “Faktisk kørte vores rapportering meget akavet på det tidspunkt,” begynder han. “Vi er en førende, progressiv, familieejet byggevirksomhed med seks ekspertiseområder og i alt 15 virksomheder. Der kræves finansiel og konsolideret rapportering samt projektrapportering. Dette er en rapport om Verhelst Aannemingen-anlæggene, som danner grundlag for de månedlige drøftelser med vores anlægschefer. Indtil for nylig blev dette gjort via Excel og QlikView, hvor der var et rapporteringslag, som lavede forbindelsen til vores regnskabspakke KPD. Denne rapportering blev imidlertid aldrig udviklet ordentligt, og selv efter mange forsøg kunne vi ikke få den rettet. Da jeg så BrightAnalytics’ visuelle styrke og brugervenlighed, besluttede jeg mig for at sætte mig rundt om tegnebrættet igen og starte helt fra bunden med et hvidt ark.”

Belgisk regnskab som grundlag

Efter at have spurgt et par BrightAnalytics-referencer om deres erfaringer med værktøjet, besluttede Dries sig. “Det er altid sjovt og rart at få en demo. Man får de bedste funktioner og funktioner at se, og alt er flot og smart. At spørge om referencer, giver et mere ærligt billede. Men alle, jeg talte med, var vilde med værktøjet. Mindre end en måned senere var BrightAnalytics oppe at køre”, fortsætter han. “Vi startede med standardproduktet, nemlig den finansielle rapportering. Det betød, at der straks var et godt produkt på bordet. Alt fungerer perfekt, især når vi ønsker at klikke os igennem og zoome ind på hovedbogskonti, analytiske konti, fakturaer … Det er alt sammen muligt. Det er en stor fordel, at BrightAnalytics er en belgisk virksomhed med belgisk regnskab som grundlag. Det kan man se i alt: betegnelser, klassifikationer …”

Hurtigt forbundet med KPD

Oprindeligt blev projektrapporteringen stadig foretaget via Excel, men Dries bruger nu også BrightAnalytics til dette formål. “Det drejer sig om en ekstra P&L, drevet af den analytiske omkostningstype. Hvert sted har en resultatopgørelse og en rapport om stedet, hvor vi kan følge alt fra A til Z i detaljer og fra nærområdet. Det er vigtigt, fordi en byggeplads er et åbent miljø med mange parametre, der kan påvirke vores effektivitet. Vi bruger rapporterne fra BrightAnalytics på vores månedlige møder med sted- og projektledere. Det giver os mulighed for bedre at overvåge præstationerne og registrere ekstra arbejde, så vi kan fakturere det videre. Vi har et fuldstændigt overblik over omsætningen, omkostningerne og margenen pr. sted, pr. projektleder og pr. stedleder.”

Var det ikke svært at forbinde BrightAnalytics med KPD til dette formål? “Det blev løst på ingen tid. En af BrightAnalytics’ fordele er, at det er en veludviklet organisation med en kommerciel afdeling, et back office osv. Når man stiller et spørgsmål, får man svar inden for en dag. De er meget fleksible. Og det er det, som en virksomhed som vores har brug for i dag. Vi skal være i stand til at reagere hurtigt. Vi kan heller ikke lade problemer på en byggeplads ligge og flyde.”

Indsigt i oprindelsen af det konsoliderede resultat

Med henblik på konsolideringen af tallene fik Verhelst Group udarbejdet en række yderligere konsolideringsrapporter ud over standardkonsolideringsværktøjet, afhængigt af den konsolideringsmetode, der anvendes for deres 15 selskaber. “Disse rapporter er skræddersyet til os og giver os mulighed for at få yderligere konsolideret indsigt i vores resultater. Vi har defineret fire grupper af aktiviteter – entreprenørvirksomhed, genbrug, maskiner og overhead – og det gør det muligt for os at foretage underkonsolidering og konsolidering for hele koncernen. Det giver os bl.a. indsigt i oprindelsen af vores resultater. Det fungerer så gnidningsløst, at vi nu er nået til et punkt, hvor det er muligt at konsolidere hvert kvartal.”

Ville Dries anbefale værktøjet til andre? “Helt sikkert. Fordi det er så nemt og intuitivt at bruge, og fordi det er rimeligt prissat. Det har også sjove funktioner: Du kan tilføje kommentarer, dele synspunkter med dine kolleger… Man kan også mærke virksomhedens vestflamske mentalitet bag kulisserne. Der er “poer” i det, som vi siger. Det gør de bare. Desuden fortsætter de med at investere i teknologi og i deres medarbejdere. På den måde ved du det som kunde: Jeg har altid den nyeste udvikling til rådighed.”

logo flower

De fordele ved BrightAnalytics ifølge Groep Verhelst:

 • Snel er oppe og køre
 • Information raadplegen gaat supersnel
 • Heel vlot og fleksibel
 • Weinig kans op fouten
 • Intuïtief uppbygg, een leek vindt er makkelijk de weg in
 • Grote organisation, waardoor continuïteit gegarandeerd is

Benieuwd hvad BrightAnalytics kan betyde for dig?

 • Hvem er BrightAnalytics?

  BrightAnalytics er en dynamisk teknologivirksomhed i vækst. Det er vores mål at hjælpe virksomheder med at strømline deres ledelsesrapporteringsprocesser. Hold styr på et skiftende forretningsmiljø, og voks hurtigt og bæredygtigt!

 • Hvorfor bruge BrightAnalytics som CFO?

  Vores rapporteringsplatform genererer strategiske rapporter, hvilket giver dig mere tid som CFO til at fortolke tallene.

 • Er BrightAnalytics forbundet med min pakke?

  På siden https://www.brightanalytics.eu/integrationer/ kan du finde en liste med alle vores connectors.