"BrightAnalytics’ løsning forekom så god, at beslutningen om at indgå i et samarbejde blev truffet næsten med det samme."

-Maria Nilsson, CFO
"Hos BrightAnalytics ser de problemet og løser det. De reagerer hurtigt og er altid villige til at hjælpe."
- Maria Nilsson, CFO

Connectors in use

Modules in use

Rapportering fra forskellige dimensioner: Det behøver ikke at være svært

Skift til et nyt system eller et mere effektivt værktøj: Det behøver ikke altid at kræve en masse tid og energi. Dette er, hvad Maria Nilsson, CFO i S-GROUP Solutions, fandt ud af, da hun besluttede at lade BrightAnalytics klare virksomhedens finansrapportering. Siden da har virksomheden haft realtidsindsigt i alle tal. Et pust af frisk luft.

Da BrightAnalytics første gang kontaktede Maria Nilsson, CFO i S-GROUP Solutions, var selskabet netop blevet købt af en ny ejer og var midt i en migrering til et nyt ERP-system. ”Migreringen til et nyt system tog en masse tid. Der var ikke tid til at arbejde med rapportering samtidig,” siger Maria. ”Jeg bad BrightAnalytics om at vende tilbage til mig, når det blev efterår. Det gjorde de. På det perfekte tidspunkt: Behovet for en ny og mere effektiv måde at rapportere på var større end nogensinde.”

Traf næsten beslutningen med det samme

Indtil da havde man i S-GROUP Solutions altid eksporteret data fra ERP-systemet til Excel for at begynde at redigere dataene manuelt. Dette krævede en masse arbejde og tid, og Maria kunne kun rapportere tallene én gang om måneden. Man manglede realtidsindsigt. ”Da BrightAnalytics præsenterede deres løsning for os, blev jeg straks overbevist. Anskaffelse og skift af ERP-systemet havde taget en masse tid og energi. BrightAnalytics’ plug-and-play-løsning forekom så god, at beslutningen om at indgå i et samarbejde blev truffet næsten med det samme. Jeg talte dog med et søsterselskab, som havde en lignende løsning, men den kunne kun forbindes med et bestemt ERP-system. Efter at jeg havde konsulteret vores revisor og sammenlignet priser, valgte vi BrightAnalytics.”

Maria bemærkede især, at tallene kunne ses fra forskellige vinkler og dimensioner på BrightAnalytics’ platform: for hele virksomheden, efter omsætningstype, pr. afdeling eller kunde… ”Vi arbejder lidt anderledes end andre virksomheder: Vi ser ikke på omsætningen pr. kunde, men pr. omsætningstype. Tænk f.eks. på omsætningen for licenser (med forskellige undertyper), for vedligeholdelse, for konsulentarbejde. Det kostede en del anstrengelser at sætte vores nye ERP-system op, men med BrightAnalytics var det let at gøre det. Desuden er der en opdatering hver aften, og man kan udføre manuelle opdateringer og således altid have tal i realtid,” fortsætter hun.

En dag sparet hver måned

I dag bruger Maria især det finansielle rapporteringsmodul, bl.a. til at rapportere månedlige resultater og månedlige balancer. ”Det er fantastisk, at det nu kan gøres så let. Jeg tror, vi tidsmæssigt sparer mindst en dag hver måned. Desuden kan vores CEO selv se på tallene, så han ikke er afhængig af mig for at gøre det.” Direktørerne for konsulent- og salgsafdelingerne har også direkte adgang. ”Fordi det fungerer så intuitivt, har folk ikke brug for at få meget forklaret. De kan hurtigt komme i gang med det. Sommetider endda for hurtigt,” ler Maria, ”så dukker der spørgsmål op, fordi jeg endnu ikke har fået foretaget visse nødvendige justeringer af tallene. Men det viser, at de kan lide muligheden for selv at finde oplysningerne frem.”

Var det let at skabe forbindelse til S-GROUP Solutions’ ERP-system? Hun ryster på hovedet. ”Men det var ikke på grund af BrightAnalytics. Det fantastiske var, at de løste problemet. Jeg behøvede ikke at gøre noget. Hos BrightAnalytics ser de problemet og løser det. Jeg synes, det er forbløffende. Deres service er også fantastisk. De svarer hurtigt og er altid villige til at hjælpe. Jeg er imponeret.”

Næste trin: operationel rapportering

Efter kun seks måneders arbejde med BrightAnalytics er Maria så begejstret, at hun tog initiativ til også at tale om mulighederne i det operationelle modul. ”Med dette modul ønsker vi at være i stand til at administrere og overvåge vores salgsafdeling bedre. Tag for eksempel tallene pr. konsulent etc. Og måske kan vi også skabe forbindelse til vores CRM-system, så vi får indsigt i projekter i vores pipeline. På den måde kan vi lettere forudsige vores årlige omsætning. Jeg ser frem til at opdage yderligere muligheder med softwaren.”

logo flower

Fordelene ved BrightAnalytics ifølge S-GROUP Solutions:

  • Realtidsindsigt i tallene takket være daglige opdateringer
  • Mulighed for manuelle opdateringer
  • En dag sparet hver måned
  • Indsigt i tallene fra forskellige dimensioner
  • Intuitivt system
  • Serviceminded og løsningsorienteret team

Spekulerer du på, hvad BrightAnalytics kan gøre for dig?

S-Group_Logo

Om S-GROUP Solutions

S-GROUP Solutions er et svensk produktselskab, som har specialiseret sig i at udvikle forretningsorienterede IT-løsninger til svenske kommuner, vand- og kloakselskaber og landinspektørkontorer. Deres patentbeskyttede produkt GEOSECMA for ArcGIS er af afgørende betydning for mere end halvdelen af alle svenske kommuner. Det er baseret på verdens mest anvendte GIS-platform – Esri Inc’s ArcGIS. 

S-GROUP Solutions er en del af Addnode Group. Addnode Group er en virksomhedsgruppe, som køber, driver og udvikler virksomheder, der er på forkant med udviklingen med hensyn til digitalisering af samfundet, med en vision om at skabe teknologi til en bæredygtig fremtid.